Danstherapie

Danstherapie is geschikt voor behandeling van diverse lichamelijke, emotionele, sociale, psychologische en psychiatrische klachten. Dergelijke klachten zijn altijd terug te zien in het lichaam en in de beweging. Daardoor zijn ook via het lichaam en de beweging veranderingen op gang te brengen.

Binnen danstherapie staat het ‘doen en ervaren’ centraal. Daarmee is het zowel een geschikte therapie voor mensen die verbaal en rationeel heel sterk zijn, als voor mensen die gemakkelijker ervaringen opdoen via de non-verbale kant. Het kan ook een goede toevoeging zijn naast verbale therapieën zoals psychotherapie.

Klachten waarvoor danstherapie gezocht en gegeven wordt, zijn heel divers: burn-out, somberheid, spanningsklachten, onzekerheid, geremdheid, slaapstoornis, verliesverwerking, concentratieproblemen, agressie, pesten, grenzeloosheid, negatief zelfbeeld, dwangmatigheid, oorlogstrauma, lichamelijke klachten, lichamelijk trauma, angstklachten, seksueel misbruik, anorexia, boulimie, verslaving, realiteitsverlies, gedragsproblematiek, relatieproblematiek, gezinsproblematiek.

Bekijk hier een film over danstherapie, vanuit de behandelaar:

Bekijk hier een filmpje over danstherapie, vanuit iemand die danstherapie heeft gevolgd:

Voor meer informatie over danstherapie bezoek je de website van de Nederlandse Vereniging voor Danstherapie.