OPEN DAG Zaandam 8 oktober

Collectief Vaktherapie Noord-Holland organiseerde in het kader van de Week van de Vaktherapie een open dag op 8 oktober 2017 van 14.00 – 17.00 uur op het HEMbrugterrein in Zaandam.

Er kon kennis worden gemaakt met vaktherapie en haar vele disciplines. Er was een dansvoorstelling met Joop van 94 jaar, een doorlopende expositie van beeldend werk van cliënten en je kon meedoen aan interactieve dans- en muziekworkshops.

Bekijk hieronder fragmenten van de dansvoorstelling of de hele voorstelling (17 minuten).

Fragment 1

Fragment 2

Hele voorstelling (17 minuten)

 Download het programma

Voor wie?

Alle geïnteresseerden zijn welkom! En ook artsen, verwijzers, poh-ers GGZ, zorgcollega’s en cliënten nodigen wij graag uit. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Waar?

De open dag vindt plaats in verzamelpand Magazijn 14 op Affuitenhal 1, Zaandam. Dit is op het HEMbrugterrein, naast Yada Yada Market.

Parkeren is gratis en doe je op het parkeerterrein bij Taets Art and Event Park.

Programma

Job, Joop & Jan | dansvoorstelling  | 15:00

Heel trots zijn we erop dat Joop (94) heeft toegezegd te komen om een dansvoorstelling te doen met Job Cornelissen, een van onze danstherapeuten. Jantje van der Wurff, onze muziektherapeut, zorgt voor de muzikale ondersteuning. Dat wordt gegarandeerd een niet alledaagse en bijzondere voorstelling.


Expositie beeldend werk cliënten | doorlopend


Muziek maken met plastic en metalen instrumenten | 14:00 en 16:30

Onder leiding van Jantje van der Wurff ga je zelf muziek maken. Moeilijk? Nee hoor! Juist niet en vooral erg leuk. Met Jantje maakt iedereen muziek. Hij doet dit al jaren op scholen het liefst met grote groepen.


Boekpresentatie Daantje het Vulkaantje
14:30 en 15:30

Praten over emoties is zo makkelijk nog niet!

Mandy Langbroek is de bedenker van het boek over emoties: Daantje het Vulkaantje. Zij komt vertellen over het boek en wat je ermee kan. Kijk op www.emotieboek.nl.


Mini bioscoop | doorlopend

Een mix van films die gaan over vaktherapie en films die cliënten gemaakt hebben.


Timmeren en een piramide bouwen van bamboestokken | 14:30 en 15:30

Beeldend therapeuten Patricia AartsTerenja Dors en Jantien Mijwaart gaan met jou aan de slag en lekker bouwen. Met bamboestokken en met hout en hamers.


Interactieve dansdemonstratie | 16:00

Julia Morozova laat zien wat danstherapie kan zijn zijn in een interactieve dansdemonstratie.