jantje van der wurff

Jantje van der Wurff

Ik ben Jantje van der Wurff, in 1995 afgestudeerd bij de Hogeschool Utrecht als muziektherapeut. Mijn eerste baan als therapeut was binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit heb ik gedaan tot ik in 2006 mijn eigen muziekpraktijk ‘Maatsoort’ opgericht heb. Sindsdien werk ik samen met Stichting Papageno en werk ik op eigen titel.

Wat doe ik:

Voor een deel werk ik ambulant als muziektherapeut met kinderen, adolescenten en jongvolwassenen met een stoornis in het autismespectrum.

Daarnaast doe ik veel met kunst educatieve projecten op basisscholen, zowel in het reguliere als in het speciaal onderwijs. Verder verzorg ik trainingen op gebied van Veiligheid & Agressie en ben ik Rots & Water trainer.

Waarom doe ik mee met het collectief:

Het ambulante werk maakt dat je vooral solitair je werk doet. Om te blijven ontwikkelen heb ik toch feedback en voeding nodig. Een samenwerkingsverband met vakgenoten vanuit alle disciplines is daarvoor zeer geschikt.

Wat is mijn specialiteit:

Als therapeut vind ik het werken met adolescenten met ASS die vastgelopen zijn een van mijn sterke punten. Binnen de cultuur educatie is het improviserend musiceren met groepen mijn forte.